MACEDONIA FORUM - MAFF MAKEDONSKI FORUM -MAFF, Ako ste osetlivi na psovki, gadosti,omalovazuvanja i slicno , Ve zamoluvame ne vleguvajte na Forumot!!! |
|
| Sto e BORDERLINE ?????? | |
| | Автор | Порака |
---|
MAFF Administrator
Број на мислења : 131 Registration date : 2008-05-03
| Предмет: Sto e BORDERLINE ?????? 4th Мај 2008, 20:03 | |
| Ogranicenoto poremetuvanje na licnosta (Borderline) , e poremetuvanje na licnosta koja ja karakterizira pasivnata nestabilnost na raspolozenieto,sematski "crno-belo razmisluvanje",nerealna slika za sopstvenosta i odnesuvanjeto na socialno neprifaten nacin.
Nestabilnosta proizlezena od ova poremetuvanje dominiraat na familijarniot zivot , kariera,dolgotrajno planiranje na osetot za sopstveniot identitet.
Dali znae nekoj od vas nesto poveke za Borderline -ograniceno poremetuvanje na licnosta ??
Последната промена е направена од MAFF на 9th Мај 2008, 02:01. Мислењето е променето 1 пати | |
| | | makedon4e Newbie
Број на мислења : 18 Registration date : 2008-05-04
| Предмет: Re: Sto e BORDERLINE ?????? 5th Мај 2008, 20:46 | |
| - MAFF напиша:
Ogranicenoto poremetuvanje na licnosta (Borderline) , e poremetuvanje na licnosta koja ja karakterizira pasivnata nestabilnost na raspolozenieto,sematski "crno-belo razmisluvanje",nerealna slika za sopstvenosta i odnesuvanjeto na socialno neprifaten nacin.
Nestabilnosta proizlezena od ova poremetuvanje dominiraat na familijarniot zivot , kariera,dolgotrajno planiranje na osetot za sopstveniot identitet.
Dali znae nekoj od vas nesto poveke za Borderline -ograniceno poremetuvanje na licnosta ?? Pa ova nesto kako da mi e poznato,ne sum bas zapoznaen so ovaa bolest no mislam deka e nesto slicno na sizofrenija.Site simptomi gi ima i sizofrenijata,barem taka mislam. | |
| | | MAFF Administrator
Број на мислења : 131 Registration date : 2008-05-03
| Предмет: Re: Sto e BORDERLINE ?????? 5th Мај 2008, 21:19 | |
| - makedon4e напиша:
Pa ova nesto kako da mi e poznato,ne sum bas zapoznaen so ovaa bolest no mislam deka e nesto slicno na sizofrenija.Site simptomi gi ima i sizofrenijata,barem taka mislam. TOcno taka e makedonce, samo jas mislam deka Borderline e mal stepen povisok od Sizofrenijata ,Antisocijal (Disocial ),Histrionic i red drugi bolesti . Bas bi sakal da se prikluci Biljana , taa mislam deka e poveke zapoznata so ovaa Tema.
Последната промена е направена од MAFF на 9th Мај 2008, 01:37. Мислењето е променето 2 пати. | |
| | | Biljana Newbie
Број на мислења : 3 Registration date : 2008-05-06
| Предмет: Re: Sto e BORDERLINE ?????? 6th Мај 2008, 21:49 | |
| што ви текна оваква морничава тема? за здравје можете да ставите слабеење ,дебелеење релаксација ..итд..
како прво да ве поправам бордерлајн не е толку страшна болест како што ја опишавте.Тоа е измеѓу неуроза и психоза=граничен случај..опфаќа симтоми и на неуроза и на душевна болест. и нај пред се најважна е генетиката.точно дека болните имаат проблем со идентитетот но и се стабилни во реалноста | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Sto e BORDERLINE ?????? | |
| |
| | | | Sto e BORDERLINE ?????? | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|